45 minuter + 45 minuter i ugn
Minisockerkakor med nektariner – gör så här:
- Sätt ugnen på 180° varmluft. Bryn smöret i en kastrull, när smöret bubblar upp och tystnar är det färdigt. Låt smöret svalna. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med citronskal, vaniljsocker, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten växelvis med smör och mjölk.
- Fördela smeten i små, smorda avlånga formar, ca 4 x 10 cm, gärna av silikon. Har du ingen silikonform kan du använda muffinsformar. Fyll ¾ av formarna.
- Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna innan kakorna tas ur formarna och får kallna.
- Bovete: Sänk ugnsvärmen till 150°. Smält kokosoljan och blanda med bovetet. Tillsätt resten av ingredienserna, strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 30–40 min. Låt svalna.
- Nektariner: Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och lägg i nektarinerna. Strö över sockret och låt småkoka så att sockret smälter.
- Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Häll glasyren i en spritspåse och spritsa den på minisockerkakorna. Låt stelna.
- Smetana: Vispa ihop smetana, citronsaft och florsocker med elvisp.
- Servera minisockerkakorna med nektariner, smetana och eventuellt torkat bovete.
Recept av Cecilia Hansson