30 minuter + 30 minuter koktid + 10 minuter i ugn
Miniscones med vanilj och macadamia – gör så här:
- Jordgubbssylt: Snoppa jordgubbarna och halvera dem om du använder färska. Dela vaniljstången. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
- Blanda jordgubbar, vaniljstång, limeskal, limesaft och socker i en kastrull. Koka upp och sjud sylten ca 30 min, tills den nått 105°. Häll upp i en väl rengjord burk och sätt på locket. Förvara sylten svalt.
- Scones: Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tärna smöret och finfördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka nötterna. Blanda ner vaniljfrön och nötter i smulet.
- Vispa ihop ägget med mjölken och häll över smulet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler.
- Servera sconesen med jordgubbssylt och vispad grädde.
Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem!
