Minirulltårta med lagerbladsfyllning

Lagerblad finns att köpa i kruka i blomsterhandeln.
Christer Lingström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver

Lagerbladskräm

  • 15 lagerblad - färska
  • 0,5 gelatinblad
  • 0,5 dl mjölk
  • 250 g färskost - naturell
  • 2 msk florsocker

Tillbehör

  • hallon och blåbär

Gör så här

  1. Kräm: Lägg lagerbladen i kallt vatten ca 15 min. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladet. Koka upp mjölk och lagerblad, tillsätt gelatinbladet. Låt dra 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör, blanda ner grädde och häll det i äggsmeten. Tillsätt mjöl och bakpulver.

  3. Bred ut ett 1/2 cm tjockt lager av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp bottnen på sockrat bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.

  4. Ta upp och släng bort lagerbladen. Blanda mjölken med färskost och florsocker. Bred krämen på kakan och rulla ihop.

  5. Skär rulltårtan i skivor och servera med bär och grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!