Miniräkcocktail med lagerblads- och rotfruktscrème

En modern variant på den klassiska räkcocktailen med en smakrik rotfrukscrème i stället för majonnäs.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal

Lagerblads- och rotfruktscrème

  • 1 schalottenlök
  • 400 g sötpotatis - eller morötter
  • 2 msk olivolja
  • 3 lagerblad
  • 2 svartpepparkorn - hela
  • 5 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 0,5 kruka rosésallad
  • 10 - 12 cocktailkapris

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ kallt.

  2. Skala och finhacka löken. Skala och skär sötpotatis i små kuber. Fräs lök och sötpotatis i olivolja ca 2 min.

  3. Krossa lagerbladen i en mortel. Låt dem och pepparkornen fräsa med i rotfrukterna ca 1 minut.

  4. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och vinäger. Koka mjukt under lock ca 10 min. Låt rinna av men spara kokspadet att späda med.

  5. Mixa till en slät puré och låt svalna. Späd med kokspadet till lagom fast kräm. Rör i olivolja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg en klick rotfruktscrème i varje glas. Lägg på en klick yoghurt och toppa med räkor, fint strimlad rosésallad och cocktailkapris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!