Miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk

Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Små ostpajer med krispig och salt topping görs enkelt med färdig pajdeg. Kan förberedas och värmas i ugn.

För 22 små pajer

Ingredienser

1 rulle pajdeg färdig (250 g)
2 gula lökar
1 msk smör
150 g gruyèreost
3 ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

200 g sidfläsk rimmat
1 knippa rädisor
2 stjälkselleristänger
2 msk olivolja
0,5 msk äppelcidervinäger
50 g rucola

25 minuter + 25 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Rulla ut degen och stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Täck små smorda ugnssäkra formar med degen och tryck till längs kanterna. Ställ formarna på en plåt. 
  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Fördela löken i formarna. Riv osten grovt på -rivjärn och strö den över löken.
  3. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar och häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna. 
  4. Strimla fläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 
  5. Ansa och hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sellerin. Blanda ihop med olja, vinäger och rucola. Toppa pajerna med sallad och sidfläsk. 

 

Fler recept med: Buffémat, Fest, Franskt, Övrigt, Pajer