Minipizzor tacostyle

Minipizzor tacostyle är perfekta på barnkalaset.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg för pizza
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 burk majs - (300 g)
  • 1 burk peperoni - Fontana (460 g)
  • 4 dl ost - riven
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med spiskummin, oregano, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt färsen svalna.

  2. Rör ihop ketchup, tomatpuré och 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt majs och peperoni rinna av.

  3. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 30 bitar. Tryck eller kavla ut bitarna till små rundlar. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatröran. Strö över köttfärs, majs och ost. Lägg en peperoni på varje pizza. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min. Lägg en klick gräddfil på varje pizza. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!