55555

Minipizzor tacostyle är perfekta på barnkalaset.

För 30 pizzor:

Ingredienser

1 sats grunddeg för pizza
500 g nötfärs
1 + 1 msk rapsolja
1 msk spiskummin, mald
1 msk oregano
1 + 0,5 tsk salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 dl ketchup
1 dl tomatpuré
1 burk majs, (300 g)
1 burk peperoni, Fontana (460 g)
4 dl ost, riven
2 dl gräddfil

30 minuter + tid för degen att jäsa + 8 minuter i ugn

Minipizzor tacostyle – gör så här:

  1. Stek köttfärsen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med spiskummin, oregano, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt färsen svalna.
  2. Rör ihop ketchup, tomatpuré och 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt majs och peperoni rinna av.
  3. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 30 bitar. Tryck eller kavla ut bitarna till små rundlar. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatröran. Strö över köttfärs, majs och ost. Lägg en peperoni på varje pizza. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min. Lägg en klick gräddfil på varje pizza. Servera.