Minipizzor med taleggio

Varma mini-pizzor till fördrinken är ­alltid välkommet. Här med ost, knapriga nötter och aprikoser.
Petra Lindstrand
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 6 aprikoser - torkade
  • 50 g pistaschnötter - skalade
  • 1 rulle pizzadeg - gärna Sara Lee (400 g)
  • 1 rödlök - liten
  • 1 msk olivolja
  • 250 g taleggio
  • 1 kruka oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Strimla aprikoserna. Hacka nötterna.

  2. Rulla ut pizzadegen på en skärbräda och stansa ut 20 rundlar, ca 6 cm i diameter, använd gärna ett glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skala och skiva löken tunt och blanda med olja. Fördela lök, aprikoser och nötter på pizzarundlarna. Skär bort skalet på osten och tärna den. Fördela på pizzorna.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min, tills de fått fin färg. Ta ut och strö över oregano. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!