00000

Recept på minipizzor med kantareller. Hemgjorda pizzabottnar smakar alltid bäst, men resultatet blir bra även med pizzamix eller färdigköpt pizzadeg.

För 4 personer

Ingredienser

25 g jäst
0,5 tsk strösocker
2,5-37 vatten ljummet 37 grader
1 tsk salt
1 msk olivolja
7 dl vetemjöl (420 g)

Fyllning:

1 squash (350 g)
2 krm salt
1 msk olivolja

Topping:

7,5 dl kantareller (200 g) rensade
2 msk smör
0,5 tsk salt
75 g fetaost
örter färska t ex timjan
svartpeppar nymald

Minipizzor med kantareller

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör ut det med ca 1/2 dl av vattnet. Blanda i salt, olivolja och resten av vattnet. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Knåda degen ca 5 min med elvisp och degkrokar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  3. Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 10 min. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 250º. Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
  6. Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta.
  7. Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.
Fler recept med: Pizza