30 minuter + 40 minuter jäsning + 8 minuter i ugn
Minipizzor med chèvre och honung – gör så här:
- Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt mjölk, olja, honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, använd gärna köksmaskin.
- Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 min. Skär chèvren i 20 skivor. Sätt ugnen på 250°.
- Dela degen i 20 bitar och kavla ut till små pizzor, ca 5 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva ost på varje pizza. Ringla över honung och strö över sesamfrön.
- Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de blir gyllene, 8–10 min. Låt svalna på galler.
Recept av Suzanne Ribbing