00000

Minipizzor med chèvre och honung är perfekta på picknicken.

För 20 minipizzor:

Ingredienser

2 dl vatten
12 g jäst
2 msk mjölk
2 msk olivolja
1 tsk honung
0,5 tsk salt
6 dl vetemjöl, (360 g) + lite till utbakningen

Topping:

200 g chèvreost
2 msk honung, flytande
1 msk sesamfrön

30 minuter + 40 minuter jäsning + 8 minuter i ugn

Minipizzor med chèvre och honung – gör så här:

  1. Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt mjölk, olja, honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, använd gärna köksmaskin.
  2. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 min. Skär chèvren i 20 skivor. Sätt ugnen på 250°.
  3. Dela degen i 20 bitar och kavla ut till små pizzor, ca 5 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva ost på varje pizza. Ringla över honung och strö över sesamfrön.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de blir gyllene, 8–10 min. Låt svalna på galler.

Recept av Suzanne Ribbing