Minipavlova med vanilj- och limecurd och satsumas

Curden håller ca 2 veckor i kylskåp.
Allt om Mat

Pavlova

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Limecurd

  • 1 vaniljstång
  • 1 dl lime - pressad
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 tsk limeskal

Garnering

  • 8 satsumas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum i torr, ren bunke med elvisp. Tillsätt sockret, ca 2 msk i taget, under fortsatt vispning.

  3. Spritsa eller klicka ut 10 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Försök att få dem skålformade så att curden kan få plats.

  4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 100°. Grädda 1 1/2 timme tills marängerna släpper papperet.

  5. Curd: Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut alla frön. Blanda limesaften med äggulor, ägg, socker och vaniljfrön i en kastrull.

  6. Sjud curden under konstant vispning. Vispa kraftigt tills smeten tjocknar, 5–7 minuter.

  7. Skär smöret i små kuber och vispa ner det i omgångar i curden. Sila genom en finmaskig sil. Låt kallna i kylen. Rör ner limeskalet.

  8. Skala satsumasen med en kniv och skär dem i tunna skivor.

  9. Spritsa eller klicka limecurd på marängerna och garnera med satsumas. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!