00000

Minipajer med grönkål och västerbottensost är godast nylagade, men om du vill förbereda kan pajdegen tryckas ut i formarna och ställas i kylen. Häll i fyllningen och grädda ca 1 timme innan gästerna kommer.

För 24 pajer:

Ingredienser

4 dl vetemjöl, (240 g)
75 g smör
0,5 tsk salt
2-3 msk vatten

Fyllning:

100 g grönkål
1 schalottenlök
1 msk smör
100 g västerbottensost
2 ägg
1 dl mjölk
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

30 minuter + 1 timme i kyl + 20 minuter i ugn

Minipajer med grönkål och västerbottensost – gör så här:

  1. Arbeta ihop mjöl, smör och salt i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 min.
  2. Tryck ut degen i 2 smorda minimuffinsplåtar med vardera 12 hål. Ställ plåtarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Fyllning: Dra bort den grova nerven på grönkålen och hacka bladen. Skala och finhacka löken. Fräs grönkål och lök i smör i en stekpanna ca 3 min.
  4. Riv osten. Vispa ihop äggen. Rör i mjölk, ost, salt och peppar. Fördela grönkål och lök i pajformarna och häll på äggstanningen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajerna svalna i plåtarna innan de lossas och serveras.

 

Fler recept med: Buffémat, Jul, Matpaj, Vegetariskt