00000

En underbar och enkel förrätt på krämiga miniomeletter med spenat och lax. Grädda omeletterna i plättlagg om du har det. Annars stek små i en vanlig stekpanna. 

För 4 personer:

Ingredienser

1 ägg
1 msk vispgrädde, + 1 dl
0,5 krm salt
0,5 msk smör, + 1/2 msk
100 g babyspenat, färsk
100 g kallrökt lax
0,5 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Miniomeletter med spenat och lax – gör så här:

  1. Rör ihop ägg, 1 msk grädde och salt.  Pensla fyra av plättformarna i laggen med 1/2 msk smör. Fördela omelettsmet i laggen och stek små miniomeletter. Lägg upp dem på varma assietter.
  2. Stek spenaten i 1/2 msk smör i en stekpanna ca 1 minut så den mjuknar. Häll på 1 dl grädde och låt den koka in. Fördela spenaten på omeletterna.
  3. Toppa med rökt lax och vrid över lite peppar.
Fler recept med: Brunch, Fisk, Förrätter, Fredagsmat, Lax