Miniomeletter med spenat och lax

En underbar och enkel förrätt på krämiga miniomeletter med spenat och lax. Grädda omeletterna i plättlagg om du har det. Annars stek små i en vanlig stekpanna. 
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk vispgrädde - + 1 dl
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 msk smör - + 1/2 msk
  • 100 g babyspenat - färsk
  • 100 g kallrökt lax
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rör ihop ägg, 1 msk grädde och salt.  Pensla fyra av plättformarna i laggen med 1/2 msk smör. Fördela omelettsmet i laggen och stek små miniomeletter. Lägg upp dem på varma assietter.

  2. Stek spenaten i 1/2 msk smör i en stekpanna ca 1 minut så den mjuknar. Häll på 1 dl grädde och låt den koka in. Fördela spenaten på omeletterna.

  3. Toppa med rökt lax och vrid över lite peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!