Miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner

Recept på miniomeletter med grön sparris, rödlök och skogschampinjoner. Grädda omeletterna i en minimuffinsplåt. Har du inte en sådan kan du ställa ut dubbla eller trippla pappersformar på en plåt och baka omeletterna i dem.

Ingredienser

  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 0,25 krm svartpeppar - nymald, + 1/2 krm
  • 100 g sparris - grön
  • 0,5 rödlök
  • 6 ägg
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 2 dl pecorino - riven eller annan lagrad, smakrik ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa svampen och skär den i små klyftor. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  2. Bryt av den nedre hårda biten från sparrisen och skär resten i ca 2 cm långa bitar. Skala och finstrimla löken.

  3. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Vänd ner osten och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar. 

  4. Häll smeten i en smord minimuffinspanna med 24 hål (som vardera rymmer ca 1 1/2 msk) till 2/3. Lägg i svamp, sparris och lök.

  5. Grädda omeletterna mitt i ugnen 15–20 min, tills äggsmeten stannat och omeletterna fått fin färg. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!