Minilammburgare med chèvre och färska fikon

22222

Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Burgarna är godast nystekta. Det är gott att droppa på lite flytande honung precis vid servering.  

För 10 burgare:

Ingredienser

500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk koriander, mald
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk kanel, mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk pinjenötter, rostade
1 msk rapsolja
100 g chèvreost
2 fikon, färska
1 msk honung, flytande

20 minuter

Gör så här:

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, salt och peppar. Blanda i pinjenötterna och forma färsen till 10 små biffar.
  2. Stek biffarna i olja på medelvärme ca 3 min på varje sida.
  3. Skär osten i tunna skivor och lägg dem på burgarna.
  4. Skär fikonen i klyftor och lägg dem på biffarna. Sätt en cocktailpinne i varje. Ringla över honung vid servering.