Minilammburgare med chèvre och färska fikon

Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Burgarna är godast nystekta. Det är gott att droppa på lite flytande honung precis vid servering.
Liselotte Forslin
Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon.
Recept på minilammburgare med chèvre och färska fikon. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk pinjenötter - rostade
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g chèvreost
  • 2 fikon - färska
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor, salt och peppar. Blanda i pinjenötterna och forma färsen till 10 små biffar.

  2. Stek biffarna i olja på medelvärme ca 3 min på varje sida.

  3. Skär osten i tunna skivor och lägg dem på burgarna.

  4. Skär fikonen i klyftor och lägg dem på biffarna. Sätt en cocktailpinne i varje. Ringla över honung vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!