45 min
Fyllning med lax – gör så här:
-
Laxfyllning: Finhacka laxen och blanda med gräslök, citronskal och peppar. Dela degen i 12 bitar. Lägg lite fyllning på varje bit och vik över deg så att fyllningen täcks. Forma till runda bollar. Lägg bollarna i sjudande lättsaltat vatten och sjud ca 5 min.
- Bryn smöret och blanda med citronsaften. Ta upp bollarna med hålslev och lägg dem på tallrikar. Häll över citronsmöret och strö över gräslöken.
Kroppkakor – grundrecept:
Välj en mjölig potatissort, gärna King Edward eller Snöboll.
- 1 kilo potatis
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 tsk salt
Skala och koka potatisen mjuk i vatten, låt rinna och ånga av. Pressa potatisen genom en potatispress och låt svalna. Blanda med mjöl, ägg och salt.