Minifrittata med nässelchips

Recept på minifrittata med nässelchips. Goda både ljumna och kalla till drinken eller på en buffé. Nässlorna kan bytas ut mot smörstekta salviablad.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 1 msk smör
  • 70 g babyspenat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Nässelchips

  • 50 g nässlor - späda
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Chips: Skölj nässlorna noga och knipsa av de största bladen. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs bladen i smör ca 1 minut. Krydda med salt och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop äggen och blanda med lök, citronskal och spenat. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll smeten i en smord muffinspanna med tolv hål. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, till fin färg. Låt svalna.

  4. Toppa med friterade nässlor.

Recept av Viktoria Buskqvist.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!