Minifrittata med nässelchips

00000

Recept på minifrittata med nässelchips. Goda både ljumna och kalla till drinken eller på en buffé. Nässlorna kan bytas ut mot smörstekta salviablad.

För 12 frittator:

Ingredienser

1 gul lök
1 citron gärna ekologisk
1 msk smör
70 g babyspenat
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Nässelchips:

50 g nässlor späda
2 msk smör
1 tsk flingsalt

20 minuter + 15 minuter i ugn

Minifrittata med nässelchips — gör så här:

  1. Chips: Skölj nässlorna noga och knipsa av de största bladen. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs bladen i smör ca 1 minut. Krydda med salt och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop äggen och blanda med lök, citronskal och spenat. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll smeten i en smord muffinspanna med tolv hål. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, till fin färg. Låt svalna.
  4. Toppa med friterade nässlor.

Recept av Viktoria Buskqvist.


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!