Minifocaccia

Focaccia är ett populärt bröd som kan bakas ut stora eller små. Här är de i miniformat, smaksatta med soltorkad tomat och oliv och serverade som cocktailtilltugg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten - ljummet
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 dl soltorkade tomater - finhackade, i olja
  • 1 dl parmesan - riven och färsk
  • 3 dl durumvete
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 burk gröna oliver - till garnering
  • 2 msk olivolja - till pensling
  • 1 nypa gourmetsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda ner olivolja, tomater och parmesan. Arbeta ner båda mjölsorterna till en deg som precis släpper bunkens kanter. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 40 min.

  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i lika stora delar. Forma små bullar och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck ner en halv oliv på toppen av varje bulle. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

  3. Värm ugnen till 225°. Pensla försiktigt med olja och strö på lite gourmetsalt. Grädda bullarna ca 10 min mitt i ugnen. Servera dem ljumma.

  4. Kalla bullar kan värmas i 150° ugn ca 5 min. Då blir de nästan som nybakade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!