Miniflatbreads med dukkah och olja

00000

Recept på miniflatbreads med dukkah och olja. Fröblandningen dukkah kan förberedas långt i förväg och smakar gott av många kryddor.

För 8 personer:

Ingredienser

1 rulle pizzadeg, färdig (400 g)
0,5 dl olivolja

Dukkah, ca 2 dl:

50 g hasselnötter, rostade, hackade
0,5 dl korianderfrön
1 msk kummin, hel
2 tsk svartpepparkorn, hela
1 tsk fänkålsfrön, hela
1 tsk mynta
1 tsk flingsalt
0,5 tsk strösocker
3 msk sesamfrön

Tillbehör:

olivolja
sesamolja

20 minuter

Miniflatbreads med dukkah – gör så här:

  1. Rosta koriander, kummin, pepparkorn och fänkålsfrön i en het panna. Låt kallna.
  2. Mortla kryddorna ihop med mynta, salt och socker eller mixa dem i en mixer tills de är finkrossade. Tillsätt sesamfrön.
  3. Stansa ut rundlar av pizzadegen, ca 6 cm i diameter (spara degresterna till förrätten).
  4. Stek bröden 1–2 min på varje sida i medelvarm panna i olja tills de fått fin färg.
  5. Dippa bröden nystekta i olivolja blandad med lite sesamolja och därefter i dukkahfröblandningen.

 

Fler recept med: Förrätter, Halloween