Miniflatbreads med dukkah och olja

Recept på miniflatbreads med dukkah och olja. Fröblandningen dukkah kan förberedas långt i förväg och smakar gott av många kryddor.
Petra Lindstrand
Recept på miniflatbreads med dukkah och olja.
Recept på miniflatbreads med dukkah och olja. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 1 rulle pizzadeg - färdig (400 g)
  • 0,5 dl olivolja

Dukkah, ca 2 dl

  • 50 g hasselnötter - rostade, hackade
  • 0,5 dl korianderfrön
  • 1 msk kummin - hel
  • 2 tsk svartpepparkorn - hela
  • 1 tsk fänkålsfrön - hela
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 3 msk sesamfrön

Tillbehör

  • olivolja
  • sesamolja

Gör så här

  1. Rosta koriander, kummin, pepparkorn och fänkålsfrön i en het panna. Låt kallna.

  2. Mortla kryddorna ihop med mynta, salt och socker eller mixa dem i en mixer tills de är finkrossade. Tillsätt sesamfrön.

  3. Stansa ut rundlar av pizzadegen, ca 6 cm i diameter (spara degresterna till förrätten).

  4. Stek bröden 1–2 min på varje sida i medelvarm panna i olja tills de fått fin färg.

  5. Dippa bröden nystekta i olivolja blandad med lite sesamolja och därefter i dukkahfröblandningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!