Minicroissant med getost och skinka

Recept på minicroissant med getost och skinka. Enkla croissanter av frasig smördeg ihoprullade med skinka och ost. Perfekt på picknick. 

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg - kyld
  • 100 g rökt skinka - i skivor
  • 170 g getost
  • 50 g spenat - färsk eller rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen och skär den först i fyra rutor och skär sedan varje ruta diagonalt till två snibbar. Lägg på fyllningen och rulla ihop. 

  2. Lägg gifflarna på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!