Miniclafouti med björnbär

Gör gärna smeten i förväg, det är bara bra om den står svalt en stund. Servera clafoutiserna varma med lite glass eller grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl björnbär

Tillbehör

  • 2 msk florsocker
  • glass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa ner mjölk och ägg och rör till en slät smet. Låt den stå en stund.

  2. Sätt ugnen på 175°. Smöra alla 12 groparna i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Lägg 2-3 björnbär i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Pudra över florsocker och servera clafoutiserna varma, gärna med glass eller lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!