Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1 1/2 msk. Folieformar, typ mazarin, kan också användas, men är i största laget.

För 20 minipajer

Ingredienser

2 dl vetemjöl
75 g smör
1 krm salt
1 msk vatten

Fyllning:

75 g mjuk chèvreost (utan kant)
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 krm salt
0,25 krm cayennepeppar
25 g valnötskärnor

Minichèvrepajer

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Hacka samman mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en minimuffinsplåt eller i 20 minipajformar, ca 3 cm i diameter.
3. Skär osten i skivor och fördela i formarna. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i formarna och lägg en halv valnötskärna i varje.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa pajerna från formarna och låt kallna på galler.