Minicheesecake med jordgubbar  

Vit choklad och citrus samsas i den snabb­gjorda minicheesecaken med jordgubbar. Lika god med hallon eller blåbär som med jord­gubbar.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad
  • 0,5 dl kvarg - naturell (10%)
  • 1 krm citronskal - rivet
  • 2 digestivekex - eller stött granola
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kvarg och citronskal i grädden. Vispa ner chokladen. Fördela smeten i formarna och ställ i frysen ca 45 min.

  2. Krossa digestivekexen direkt på tallrikarna. Ta ut cheesecaken ur formarna och ställ på smulorna. Servera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!