Minicheesecake med jordgubbar

Minicheesecake med jordgubbar är en snabblagad dessert. Lika god med hallon eller blåbär som med jord­gubbar.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g choklad - vit
  • 0,5 dl kvarg - t ex kesella (10 %)
  • 1 krm citronskal - rivet
  • 2 digestivekex
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1.  Vispa grädden lätt. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kvarg och citronskal i grädden. Vispa ner chokladen. Fördela smeten i portionsformar av silikon och ställ i frysen ca 45 min.

  2. Krossa digestivekexen direkt på tallrikarna. Ta ut cheesecaken ur formarna och ställ på smulorna. Servera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!