00000

Minibruschetta med grillad avokado, löjrom och crème fraiche. Avokadon får en helt annan karaktär när den grillas och smakar mumsigt tillsammans med krispigt bröd och löjrom.

För 4 personer:

Ingredienser

0,5 baguette
2 msk olivolja + 1 msk
1 vitlöksklyfta
2 avokador mogna
1 dl crème fraiche
80 g löjrom
1 msk smörgåskrasse finklippt,  eller några blad sakurakrasse

20 minuter + 8 minuter i ugn + 4 minuter på grill

Minibruschetta med grillad avokado, löjrom och crème fraiche – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i 2 cm tjocka skivor. Pensla dem med 2 msk olja på båda sidor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 5 min. Vänd på brödbitarna och rosta ytterligare ca 3 min. Ta ut och låt svalna något.
  2. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid in bröden med vitlöken.
  3. Halvera avokadon på mitten och kärna ur. Gröp ur och pensla snitt-ytorna med 1 msk olja och lägg på grillen. Grilla ca 2 min på varje sida. Skär i skivor.
  4. Lägg några avokadoskivor på varje brödbit och toppa med crème fraiche, löjrom och krasse.

 

Fler recept med: Fest, Snittar