30 minuter + 10 minuter i ugn + tid att stelna
Minibiskvier med chokladkräm – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med sockret i en matberedare. Tillsätt äggvitan lite i taget.
- Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills bottnarna fått färg. Låt kallna.
- Smörkräm: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Tillsätt salt.
- Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott så att de får en toppig form. Låt stelna i kyl eller frys.
-
Garnering: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
Låt svalna. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.