4.54.54.54.54.5

Biskvierna går bra att frysa.

För 35 biskvier:

Ingredienser

250 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

Chokladsmörkräm:

75 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
1 krm salt

Garnering:

200 g mörk blockchoklad

30 minuter + 10 minuter i ugn + tid att stelna

Minibiskvier med chokladkräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med sockret i en matberedare. Tillsätt äggvitan lite i taget.
  2. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills bottnarna fått färg. Låt kallna.
  3. Smörkräm: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Tillsätt salt.
  4. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott så att de får en toppig form. Låt stelna i kyl eller frys.
  5. Garnering: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
    Låt svalna. Doppa de kalla biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.

 

Fler recept med: Bakning, Buffémat, Dop, Fest, Kakor och bullar