30 min + 10 h jäsning + 30 min + 20 min i ugn
Minibaguetter – gör så här:
- Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en kladdig deg. Täck med plastfolie. Låt degen jäsa 8–10 timmar, gärna över natten, i rumstemperatur.
- Strö mjöl och hampafrön på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Strö över lite mjöl och dra försiktigt ut degen till en rektangel, ca 20 x 35 cm.
- Dela degen i två bitar och skär med hjälp av en degskrapa ut ca 3 cm tjocka längder. Vänd dem i hampafrön och mjöl och tvinna dem lätt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö flingsalt över. Jäs bröden under bakduk 30–40 min.
- Sätt ugnen på 225°. Sätt in en plåt i ugnen samtidigt.
- För över bröden med bakplåtspapperet på den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.