00000

Receptet på dessa minibagels är vegetariskt, men det är också gott med skivad rökt kalkon eller skinka i.

För 25 bagels:

Ingredienser

25 minibagels, se recept
200 g färskost, naturell
2 avokador
1 knippa, rädisor

Lime- och spiskummindressing:

1 msk majonnäs
1 tsk honung, flytande
2 msk lime, pressad
1 tsk rapsolja
1 tsk spiskummin, mald
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Minibagels med färskost & avokado – gör så här:

  1. Dressing: Blanda majonnäs och honung i en bunke. Rör i limesaft och olja. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  2. Dela bagelsen och bred färskost på båda halvor. Halvera, kärna ur och skär avokadon i skivor. Ansa och skiva rädisorna. Lägg avokado och rädisor på bröden. Ringla över lime- och kummindressing strax före servering.

 

Köp bagels eller gör egna:

Minibagels

30 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn. Det är lite pyssel att göra egna bagels, men inte alls svårt.

Till 25 bröd:
5 dl vatten
25 g jäst
½ dl flytande honung
1 msk salt
11 dl vetemjöl (660 g) + 1/2 dl till utbakning
Pensling:
1 ägg
Garnering:
1 ½ dl vita sesamfrön
1 ½ dl blå sesamfrön, solrosfrön eller grovhackade pumpakärnor

Gör så här:
1. Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten, honung och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen 4–5 min.
2. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
3. Koka upp vatten i en gryta och sätt ugnen på 225°.
4. Dela degen i små bitar och forma till runda bullar. Sätt fingret genom och snurra några varv.
5. Sjud bröden ca 1 minut på varje sida. Ta upp med hålslev och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön eller kärnor. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna på galler.

Fler recept med: Brunch, Buffémat, Dop, Mackor, Student