Mini-örtfocaccia

Mini-örtfocaccia är godast nygräddade.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 7 - 8 dl vetemjöl special - (360–420 g)

Garnering

  • olivolja
  • örter - färska
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg över rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Ta bort plasten och gör fördjupningar med ett finger jämnt fördelade över degen. Pensla med olja. Lägg örter på varje rundel och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare ca 5 min.

  4. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Ringla över lite olja före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!