55555

Mini-örtfocaccia är godast nygräddade.

För 6-8 bröd:

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special, (360–420 g)

Garnering:

olivolja
örter, färska
flingsalt

30 minuter + 80 minuter jäsning + 15 minuter i ugn

Mini-örtfocaccia – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll lite av vattnet i bunken, rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda i det mesta av mjölet, lite i taget, arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6–8 bitar. Kavla ut varje degbit till en rundel, ca 2 cm tjock. Lägg över rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under oljad plastfolie ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Ta bort plasten och gör fördjupningar med ett finger jämnt fördelade över degen. Pensla med olja. Lägg örter på varje rundel och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare ca 5 min.
  4. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler. Ringla över lite olja före servering.
Fler recept med: Bakning, Matbröd