45 minuter + 30 minuter i ugn + 1 1/2 timme kokning
Minestrone – gör så här:
- Rostad buljong: Sätt ugnen på 225°. Skär kalkonskrovet i mindre bitar. Plocka bort restkött från benet och spara. Skala och skär rotselleri och morötter i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöken.
- Lägg skrov och grönsaker på en plåt och droppa på olja. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills allt fått färg.
- Lägg över allt i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma väl. Sjud buljongen under lock ca 1 timme. Sila och koka ihop till ca 12 dl.
- Skala och hacka rotselleri, morot, lök och vitlök. Ansa och tärna stjälksellerin. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en gryta. Häll över tomater och buljong. Tillsätt oreganon. Låt soppan sjuda under lock ca 10 min.
- Blanda ner pastan i soppan och koka enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönkål, bönor och kalkonkött och krydda soppan med salt och peppar. Toppa med ädelost och mandel vid servering.