40 minuter + 30 minuter i kyl
Minestrone verde med parmesandumplings – gör så här:
- Dumplings: Blanda ihop mjöl, ost, bakpulver, salt och peppar i en skål. Gör en fördjupning i mitten och tillsätt ägg, mjölk och smör. Rör ihop till en smet. Ställ degen i kylen ca 30 min.
- Skala och finhacka vitlöken. Ansa och hacka purjolöken. Skär sellerin i tärningar. Fräs grönsakerna i olja ca 7 min.
- Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningar och lagerblad. Låt koka under lock på svag värme ca 15 min. Krydda med salt och peppar.
- Repa och strimla svartkålen. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg kål och bönor i soppan.
- Rulla teskedsstora bollar av dumplingssmeten med blöta händer och lägg ner i soppan. Låt koka under lock ca 7 min. Vänd ner sockerärter när det återstår 1 minut av koktiden. Garnera soppan med bladpersilja.