44444

Minestrone med salsiccia är en klassisk ­italiensk grönsakssoppa som också innehåller pasta.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g soppgrönsaker, (rot­selleri, palsternacka, morot, purjolök)
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
1,5 dl minipasta, t ex risoni eller stelline (75 g)
1 burk körsbärstomater, (400 g)
1 burk cannellinibönor, (410 g)
olivolja, salt, nymald svart­peppar

Tillbehör:

250 g salsicciakorv
chilisås, se recept

30 minuter

Minestrone med salsiccia – gör så här:

  1. Skala och tärna rotselleri, palsternacka och morot. Ansa och finhacka purjolöken. Fräs rotfrukter och purjolök i 2 msk olja under omrörning ca 3 min.
  2. Tillsätt 14 dl vatten, buljong­tärningar, 2 krm salt och 1 krm peppar. Koka under lock ca 10 min. Blanda i pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Genomstek och skiva salsiccian. Blanda ner ­tomater och avrunna bönor i ­soppan. Sjud ca 1 minut.