3.53.53.53.53.5

Vanilla honey bourbon milk shake är mättande och smarrigt. Det är rejäla portioner! Givetvis är det bara att låta bli bourbon så har ni en finfin alkoholfri glassdrink.

För 6-8 glas:

Ingredienser

6 dl mjölk
3 msk lönnsirap
6 msk Jack Daniel’s ­Tenne­ssee Honey, -8
1 tsk bourbonvaniljpulver, gärna ekologiskt
0,5 dl chokladsås

Glass, ca 6 dl:

2 ägg
1 dl strösocker, +0,5 dl
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 tsk bourbonvaniljpulver, gärna ekologiskt

30 minuter + tid för glassen att frysa + 2 timmar i frys

Milk shake med bourbon – gör så här:

  1. Glass: Vispa äggen med 1 dl socker tills sockret lösts upp. Tillsätt 3/4 dl socker och vispa ytter­ligare ca 5 min.
  2. Vispa ner grädde och mjölk. Frys smeten i en glassmaskin. Lägg över glassen i en skål och ställ den i frysen ca 2 timmar.
  3. Mixa glass och mjölk i en mixer. Blanda ner lönnsirap, bourbon och vanilj.
  4. Ringla chokladsås på glasens kant. Häll i shaken och servera ­genast.