Mild rökt chilipasta

Mild rökt chilipasta har en mild och fin röksmak.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 paprika - röd
  • 4 angello chili - (röd mild chili)
  • 4 padrones
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar, ev
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur paprika och chili. Lägg dem på ett galler i en abu-rök. Lägg flisat körsbärsträ i botten, ställ röken på grillen eller på en spisplatta. Rök paprika och chili 15–20 min, tills de blir mjuka.

  2. Skär bort kvistarna och mixa grovt paprika och chili med chiliflakes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!