Mild krämig ärtsoppa

Spritade gröna ärter och socker­ärter trivs ihop i den milda soppan.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl gröna ärter - frysta
  • 150 g sockerärter
  • 1 dl parmesan - färskriven
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta. Tillsätt mjölet och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och smula i buljongtärningarna. Sjud 2–3 min. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.

  2. Lägg i ärter och sockerärter och låt soppan koka upp. Lägg på lock, ta grytan från värmen och låt stå ca 3 min. Blanda i parmesanosten. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!