Mikaelas äppelkaka – en garanterat god kaka

Klassisk äppelkaka, med äpple och kanel, som alltid är en vinnare. Den här äppelkakan är saftig och enkel att baka.

Mikaelas äppelkaka – en garanterat god kaka

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen i ägg­vispet. Tillsätt smöret.
  5. Häll smeten i smord långpanna, ca 35 x 40 cm. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem tätt i smeten tillsammans med små kvistar färsk oregano.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Strö över kanel efter gräddningen.
  7. Skär kakan i rutor. Servera eventuellt grädde till.

Recept från