00000

Soppgrytan kan kokas i förväg och värmas strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g svarta linser
2 tomat
1 gul lök
1 morot liten
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Tillbehör

2 pkt bacon knaperstekt
4 brytbröd

Michailis Fakes

1. Lägg linserna i blöt i kallt vatten 1 timme. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Hacka löken och skär moroten i cm-tjocka slantar.
2. Lägg grönsakerna i en kastrull, häll bort blötläggningsvattnet från linserna och tillsätt dem, vatten, buljongtärning, tomatpuré, lagerblad, olivolja och salt.
3. Ge soppan ett uppkok, rör om och låt den sedan sjuda, med locket lätt på glänt, på svag värme 30–45 min, tills linserna är mjuka. Smaka ev av med mer salt. Servera soppgrytan med ett gott bröd och tärnat, knaperstekt bacon.