Mexikansk tacopaj med guacamole

Mexikansk köttfärspaj med ris och guacamole, en variant på tacopaj. Förbered pajen hemma och gör sås och guacamole på plats.

Mexikansk tacopaj med guacamole

1. Koka upp buljong och smör. Tillsätt riset och sjud på svag värme under lock ca 20 min.
2. Sätt ugnen på 175º. Smörj en pajform med färskost.
3. Låt riset svalna något. Vispa upp äggen och blanda med riset. Bred ut riset i formen och tryck upp på kanterna.
4. Stek färsen i smör i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, salt och kryddor. Späd med vattnet och låt sjuda ca 2 min. Låt svalna något och rör sedan ner ägget, lätt vispat. Fördela färsen i pajformen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
5. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa med apelsinsaft. Tillsätt lök, pressad vitlök och salt. Bred guacamolen på pajen. Blanda samman vitlökssåsen.
6. Servera pajen med vitlökssås, tacosås och apelsin- och tomatsallad

Recept från