00000

Mexikansk sallad innehåller ­grillad eller stekt kyckling eller tacofärs, röda ­kidneybönor och avokado vilket gör ­salladen härligt mättande.

För 1 person:

Ingredienser

0,5 förpackning kidneybönor, (à 380 g)
1 salladslök
2 tomater
0,5 avokado
1 tsk lime, pressad
5 sockerärter, gärna frysta
75 g kycklingkött, grillat eller stekt eller tacofärs
0,5 dl majs
3 romansalladsblad

Dressing:

1 msk majonnäs
1 msk lätt crème fraiche
0,5 vitlöksklyfta, pressad
1 krm limeskal, rivet
0,5 krm salt

10 minuter

Mexikansk sallad – gör så här:

  1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.  Ansa och skär salladslöken i skivor.  Skiva tomaterna. Kärna ur och skiva avokadon. Häll ­limesaften över avokadon. Varva ­bönor, salladslök, sockerärter, ­tomater och avokado.
  2. Skär kycklingköttet i bitar. Låt majsen rinna av i durkslag och skär romansalladen i bitar. Lägg det i burken och toppa med sallad och koriander.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och ta med i en liten burk vid sidan om.

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering.