20 minuter
Mexikansk sallad med räkor och jalapeñodressing – gör så här:
- Dressing: Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare och häll oljan överst. Sätt ner mixerstaven (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) och mixa till en grön dressing.
- Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta majsen runt om i en stekpanna. Skär av majsen från kolven och blanda med quinoa och bönor.
- Skala och finhacka löken. Blanda den med limesaft och salt så att den mildras. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda ner avokado och tomater i salladen. Lägg quinoasalladen på stora salladsblad och garnera med koriander.
- Trä upp räkorna på spett och halstra eller grilla dem snabbt i het, lätt oljad stekpanna. Lägg räkspetten på salladen. Servera med dressingen.