Mesir Wat – linsgryta

Mesir Wat – Linsgryta. Linserna ska vara rejält mjuka så att det blir mer som en röra än en gryta.  
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 2 msk rapsolja - eller olivolja
  • 4 dl linser - röda
  • 5 dl vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk berberekrydda - Santa Maria
  • 1 msk strösocker

Tillbehör

  • yoghurt - grekisk

Garnering

  • sesamfrön - chilirostade
  • koriander
  • oregano

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna. Rör i linserna och häll över vattnet.

  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och skiva chilin tunt. Rör ner vitlök, chili, berbere och socker i grytan. Koka upp, sjud under lock ca 15 min. Tillsätt eventuellt lite mer vatten.

  3. Servera grytan med yoghurt. Garnera med sesamfrön, koriander och oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!