4.64.64.64.64.6

Mesir Wat – Linsgryta. Linserna ska vara rejält mjuka så att det blir mer som en röra än en gryta.  

För 8 personer:

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk rapsolja, eller olivolja
4 dl linser, röda
5 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk berberekrydda,, Santa Maria
1 msk strösocker

Tillbehör:

yoghurt, grekisk

Garnering:

chilirostade sesamfrön
koriander
oregano

15 minuter + koktid

Mesir Wat – Linsgryta –gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna. Rör i linserna och häll över vattnet.
  2. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och skiva chilin tunt. Rör ner vitlök, chili, berbere och socker i grytan. Koka upp, sjud under lock ca 15 min. Tillsätt eventuellt lite mer vatten.
  3. Servera grytan med yoghurt. Garnera med sesamfrön, koriander och oregano.