44444

Melonsoppa med chili och lime serveras gärna i små glas. Smaka av melonsoppan med chiliflakes, tänk på att smakerna ibland framträder tydligare i soppan när den får stå i kylen några timmar.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo cantaloupemelon
1 lime
1-2 msk agavesirap, eller honung
2 krm salt
1-2 krm chiliflakes
vatten, att späda med ev

Topping:

salladslök
myntablad, ev

10 minuter + tid i kyl

Melonsoppa med chili och lime – gör så här:

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  2. Mixa melonfruktköttet med resten av ingredienserna. Ställ soppan i kylen 2–3 timmar.
  3. Servera soppan i små glas och toppa med strimlad salladslök och eventuellt myntablad.