Melonsoppa med chili och lime
Melonsoppa med chili och lime serveras gärna i små glas. Smaka av melonsoppan med chiliflakes, tänk på att smakerna ibland framträder tydligare i soppan när den får stå i kylen några timmar.
Ingredienser
- 2 kg cantaloupe
- 1 lime
- 1 - 2 msk agavesirap - eller honung
- 2 krm salt
- 1 - 2 krm chiliflakes
- vatten - att späda med ev
Topping
- salladslök
- myntablad - ev
Gör så här
-
Halvera och kärna ur melonen. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
-
Mixa melonfruktköttet med resten av ingredienserna. Ställ soppan i kylen 2–3 timmar.
-
Servera soppan i små glas och toppa med strimlad salladslök och eventuellt myntablad.