Melonsoppa med chili och lime

Melonsoppa med chili och lime serveras gärna i små glas. Smaka av melonsoppan med chiliflakes, tänk på att smakerna ibland framträder tydligare i soppan när den får stå i kylen några timmar.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 kg cantaloupe
  • 1 lime
  • 1 - 2 msk agavesirap - eller honung
  • 2 krm salt
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • vatten - att späda med ev

Topping

  • salladslök
  • myntablad - ev

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Skär bort skalet och skär fruktköttet i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Mixa melonfruktköttet med resten av ingredienserna. Ställ soppan i kylen 2–3 timmar.

  3. Servera soppan i små glas och toppa med strimlad salladslök och eventuellt myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!