00000

Melonsalsa med mynta och lime är en fräsch och vacker salsa till kött, fisk och kyckling, gärna i kombination med någon fetare sås eller yoghurtsås.

För 4 personer:

Ingredienser

1 honungsmelon
1 cantaloupemelon
1 kruka mynta
1 lime
2 msk olivolja
1 tsk honung, flytande
1 krm chiliflakes
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Melonsalsa med mynta och lime – gör så här:

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i mindre kuber, eller använd ett kuljärn och gör små kulor. Strimla myntan. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
  2. Lägg melon, mynta, limesaft och -skal i en skål. Tillsätt olja, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Sås och marinad