Melonsalsa med mynta och lime

Melonsalsa med mynta och lime är en fräsch och vacker salsa till kött, fisk och kyckling, gärna i kombination med någon fetare sås eller yoghurtsås.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 honungsmelon
  • 1 cantaloupe
  • 1 kruka mynta
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i mindre kuber, eller använd ett kuljärn och gör små kulor. Strimla myntan. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Lägg melon, mynta, limesaft och -skal i en skål. Tillsätt olja, honung och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!