Melonsallad med sabayon

Recept på melonsallad med sabayon. Sabayon uppskattas alltid av gästerna – krämigt god till den friska melonen. Recept av Tom Sjöstedt.
Allt om Mat
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 600 g melon - t ex vattenmelon, cantaloupe och honungsmelon
  • 2 msk mynta - strimlad

Sabayon

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 6 äggulor
  • 1 dl grädde

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i tärningar eller använd ett kuljärn. Blanda melonen med den strimlade myntan.

  2. Vispa försiktigt socker, vin och äggulor på låg värme på spisen till  85°. Häll sabayonen i en bunke och låt kallna.

  3. Vispa grädden och blanda med sabayonen. Fördela melonen i glas och toppa med sabayon. Garnera med citronmeliss.

Sabayon äter man inte varje dag precis – just därför känns det extra gott att avsluta med till en fräsch melonsallad.

- Tom Sjöstedt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!