00000

Sabayon uppskattas alltid av gästerna – krämigt god till den friska melonen. Recept av Tom Sjöstedt.

För 4 personer

Ingredienser

600 g melon, t ex vattenmelon, cantaloupe och honungsmelon
2 msk strimlad mynta

Sabayon

1 dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
6 äggulor
1 dl grädde

Garnering

citronmeliss

25 min

Melonsallad med sabayon – gör så här:

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i tärningar eller använd ett kuljärn. Blanda melonen med den strimlade myntan.
  2. Vispa försiktigt socker, vin och äggulor på låg värme på spisen till  85°. Häll sabayonen i en bunke och låt kallna.
  3. Vispa grädden och blanda med sabayonen. Fördela melonen i glas och toppa med sabayon. Garnera med citronmeliss.

Sabayon äter man inte varje dag precis – just därför känns det extra gott att avsluta med till en fräsch melonsallad.

– Tom Sjöstedt