Melonsallad med rosmarin och chili

Recept på melonsallad med rosmarin och chili. Fruktig, saftig och chilihet sallad. Blanda i fetaost och rucola om du vill ha en matigare sallad.

Ingredienser

  • 1 kg vattenmelon - kärnfri
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär vattenmelonen i stora tärningar. Hacka rosmarinen, strimla basilikan. Strö örter, chiliflakes och salt på melonen. Pressa över citron. Häll på olja och vinäger. Blanda varsamt och kyl. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!