Melonsallad med pistaschkräm

Recept på melonsallad med pistaschkräm. I stället för limoncello kan du smaka dig fram med hjälp av citronsaft och socker.

För 10 personer:

Ingredienser

1 kilo vattenmelon kärnfri
1 honungsmelon (ca 700 g)
1 cantaloupemelon (ca 600 g)
1 dl limoncello citronlikör

Pistaschkräm:

100 g pistaschnötter skalade
1,5 dl matyoghurt
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker

Garnering:

mynta

45 minuter

Gör så här:

  1. Skär bort skalet från melonerna och gröp ut kärnorna. Skär fruktköttet i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda med limoncellon, ställ i kylen.
  2. Kräm: Mal nötterna i mandelkvarn till ett fint mjöl. Vispa yoghurt, grädde och florsocker till en fluffig kräm. Blanda i nötterna.
  3. Servera melonsalladen med pistaschkrämen.