Melonsallad med mynta och blåbär

Melonsallad med mynta och blåbär är världens enklaste sallad, som friskar upp efter middagen.
Sophie Berlin
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 0,5 cantaloupe
  • 0,5 galiamelon
  • 1 kg vattenmelon - helst utan kärnor
  • 2 dl blåbär - färska
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melonerna. Skär fruktköttet i fyrkanter, ca 2 x 2 cm. Lägg dem i en skål och tillsätt blåbären.

  2. Blanda sirap och citronsaft och ringla över salladen. Strö över myntablad och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!