Melonsallad med halloumi

Melonsallad med halloumi passar både till lunch och middag. Om du bryter halloumin istället för att skära den blir den krispigare när du steker den. Plocka gärna späda maskros- och kirs-kålsblad till salladen.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 800 g melon - av valfri sort, t ex vattenmelon
  • 2 rödlökar - färska
  • 0,5 rosésalladshuvud
  • 50 g örter - vilda t ex späda maskrosblad, små kirskålsblad eller rucola
  • 0,5 dl olivolja - + 1 msk
  • 1 msk balsamvinäger - vit
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g halloumi
  • 1 kruka mynta

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skiva löken tunt. Blanda melon och lök.

  2. Strimla rosésalladen och blanda med de vilda örterna.

  3. Vispa ihop 1/2 dl olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med salt och peppar och lägg upp salladen på ett stort fat.

  4. Bryt halloumin i bitar och stek hastigt i 1 msk olja så att den blir gyllene.

  5. Toppa salladen med osten och myntablad och servera genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!