00000

Melonsallad med halloumi passar både till lunch och middag. Om du bryter halloumin istället för att skära den blir den krispigare när du steker den. Plocka gärna späda maskros- och kirs-kålsblad till salladen.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g melon, av valfri sort, t ex vattenmelon
2 rödlökar, färska
0,5 rosésalladshuvud
50 g
vilda örter, t ex späda maskrosblad, små kirskålsblad eller rucola
0,5 dl olivolja, + 1 msk
1 msk balsamvinäger, vit
1 krm svartpeppar, nymald
200 g halloumi
1 kruka mynta

Tillbehör:

bröd

15 minuter

Melonsallad med halloumi – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skiva löken tunt. Blanda melon och lök.
  2. Strimla rosésalladen och blanda med de vilda örterna.
  3. Vispa ihop 1/2 dl olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med salt och peppar och lägg upp salladen på ett stort fat.
  4. Bryt halloumin i bitar och stek hastigt i 1 msk olja så att den blir gyllene.
  5. Toppa salladen med osten och myntablad och servera genast med bröd.