Melonsallad med citronsocker

Melonsallad med citronsocker är en fräsch avslutning på middagen. Det blir mer socker än vad som går åt, men det är gott att strö på bär, t ex jordgubbar eller blåbär.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 klyfta vattenmelon - kärnfri
  • 1 klyfta galiamelon
  • 1 klyfta cantaloupe
  • 0,5 kruka mynta

Socker

  • 1 citron
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Socker: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda det med sockret.

  2. Skär bort skalet från melonerna och gröp ut kärnorna. Skär fruktköttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Repa bladen från myntan. Blanda melonbitar och myntablad och fördela i skålar eller glas.

  3. Låt var och en strö citronsocker över melonen vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!