2.52.52.52.52.5

Melonsallad med citronsocker är en fräsch avslutning på middagen. Det blir mer socker än vad som går åt, men det är gott att strö på bär, t ex jordgubbar eller blåbär.

För 4 personer:

Ingredienser

1 klyfta vattenmelon, kärnfri
1 klyfta galiamelon
1 klyfta cantaloupemelon
0,5 kruka mynta

Socker:

1 citron
1 dl strösocker

10 minuter

Melonsallad med citronsocker – gör så här:

  1. Socker: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda det med sockret.
  2. Skär bort skalet från melonerna och gröp ut kärnorna. Skär fruktköttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Repa bladen från myntan. Blanda melonbitar och myntablad och fördela i skålar eller glas.
  3. Låt var och en strö citronsocker över melonen vid servering.