00000

Melongranité svalkar gott efter maten. Var rädd om skalen när du skrapar ut melonköttet om du vill använda dem till serveringsskålar.

För 4 personer:

Ingredienser

1,4 kilo galiamelon
1 lime
3 dl vatten
1 dl strösocker

15 minuter + 3 timmar i frys

Melongranité – gör så här:

  1. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Låt kallna.
  2. Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur melonen. Mixa  fruktköttet. Pressa det mixade genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockerlagen. Häll purén i en vid form och ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel varje timme ca 3 timmar, tills konsistensen blivit fryst och luftig.
  5. Ta fram granitén ca 15 min före servering och tina lite lätt. Skrapa upp i serveringsskålar eller glas och ät direkt.