Melongranité

Melongranité svalkar gott efter maten. Var rädd om skalen när du skrapar ut melonköttet om du vill använda dem till serveringsskålar.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,4 kg galiamelon
  • 1 lime
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Låt kallna.

  2. Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur melonen. Mixa  fruktköttet. Pressa det mixade genom en sil.

  3. Blanda melonpurén med sockerlagen. Häll purén i en vid form och ställ i frysen.

  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel varje timme ca 3 timmar, tills konsistensen blivit fryst och luftig.

  5. Ta fram granitén ca 15 min före servering och tina lite lätt. Skrapa upp i serveringsskålar eller glas och ät direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!