55555

Melongazpacho är en frisk inledning på middagen en varm sommardag. Servera ­gazpachon iskall, gärna med ­tabasco för mer hetta.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 cantaloupemelon, (ca 500 g)
1 honungsmelon, eller piel de ­sapomelon (ca 700 g)
1 gurka
3 salladslökar
1 chili, röd , t ex spansk peppar
1 kruka koriander
2 msk mangobalsamvinäger, eller vit balsamvinäger
1 msk olivolja
1,5 tsk salt

20 minuter

Melongazpacho – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg dem i en matberedare. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Ansa och strimla löken. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Lägg gurka, lök, chili och koriander i matberedaren och mixa till en slät soppa. Tillsätt vinäger och olja, krydda med salt. Servera soppan riktigt kall.
Fler recept med: Frukt och bär, Soppa, Veganskt